www.krby-boucer.cz - nabídka krbů a kamen

KVS MORAVIA sporák na pevná paliva VSP 9103.4482 levý, bordó, chromované doplňky, ocelová plotna

Diskontní produkt KVS MORAVIA sporák na pevná paliva VSP 9103.4482 levý, bordó, chromované doplňky, ocelová plotna od spolehlivého výrobce KVS MORAVIA snadno můžete získat aktuálně za super cenu! Aktuálně v akci za 42 830 Kč.
KVS MORAVIA sporák na pevná paliva VSP 9103.4482 levý
Ověřit dostupnost
Značka: KVS MORAVIA
42 830

Charakteristické vlastnosti.

velký výkon
moderní design v rustikálním stylu
rozměrné topeniště pro palivové dřevo délky do 450 mm a o průměru do 190 mm
prosklená dvířka topeniště pro vizuální kontrolu spotřeby paliva
trouba s vynikající pečící schopností
prosklená dvířka trouby vybavená teploměrem
možnost napojení na komín ze zadní nebo boční stěny, případně z plotny
pohodlná regulace toku spalin a výkonu
levé nebo pravé provedení plotny a vývodu kouřovodu
Do poznámky v objednávce uvedeďte, zda-li máte zájem o PRAVÉ nebo LEVÉ provedení sporákové plotny a vývodu kouřovodu.

Sporák na pevná paliva je vhodný nejčastěji do rodinných domků, chaty a chalupy. Při jejich zakoupení zabijeme dvě mouchy jednou ranou.

vaření
topení

Jak o sporák pečovat?
Tak, jako všechna krbová kamna či krbové vložky musíme i sporák na tuhá paliva udržovat v čistotě. Znaména to, odstroňování připálených zbytků z ploten a pravidelné vynášení popelníku.

Před prvním použitím a také před zimou se doporučuje potřít plotny rovnoměrně tukem, například kusem špeku – plotny pak nebudou korodovat. Zároveň se tím omezí zažírání nečistot do povrchu ploten.
Máme-li spotřebič s lesklými ovládacími prvky, stačí je jednou za čas vyleštit suchým hadříkem.Na trhu existuje několik variant spotřebičů na pevná paliva, které jsou určeny k vytápění, vaření a některé z nich i k pečení. Kamna slouží k vytápění a jsou opatřena plotnou pro vaření.
Sporák už nabízí větší využití. S ním nejen vytápíme, ale zároveň na něm vaříme (má podstatně větší plotnu než kamna) a pečeme v něm. Ač to může v majitelkách nejmodernějších elektrických a parních trub vzbuzovat pochybnost, i v těchto troubách lze plnohodnotně péci jak maso, tak moučníky.

U námi nabízených typů sporáků jsou dvířka trouby opatřena teploměrem, což je praktické. Teplota plotny při vaření a teplota v troubě při pečení se reguluje množstvím paliva a klapkami pro přívod vzduchu. Mezi funkcemi vaření a pečení přepínáme páčkou, která příslušnou klapku ovládá.
Pozor na levou a pravou stranu
Sporáky na pevná paliva se vyrábějí pravé a levé. Bohužel není jednoznačně dáno, podle čeho se orientace určuje. Zatímco jeden výrobce mluví o umístění topeniště, druhý míní stranu, na níž je vývod do komína.

Při výběru se tedy nikdy nespokojme pouze s názvem levý či pravý sporák, ale ptejme se zcela přesně, co je vpravo či vlevo.
V případě, že se mluví o vývodu do komína, může u tzv. pravé varianty vývod směřovat na pravé straně (při pohledu zpředu) v horní části dozadu za kamna, ale je možné mít vývod orientovaný také z boku (vpravo) nebo vzhůru. Totéž platí u levých sporáků zrcadlově, na levé straně.
Pro úplnost: na straně, kde je vývod, je umístěna i trouba. Topeniště je tedy zákonitě vždy na opačné straně.

Jak a čím správně topit?
Ve sporáku na pevná paliva můžeme topit dřevem, lisovanými dřevěnými briketami, hnědým uhlím, uhelnými briketami, ovšem ne peletkami!!! Klasické sporáky nejsou na tento druh paliva uzpůsobené, počínaje roštem, jímž by palivo propadávalo do popelníku. K ukládání paliva slouží u sporáků veliká zásuvka umístěná ve spodní části.
Na dvířkách od popelníku by nikdy neměla chybět vzduchová růžice (soustava otvorů zakrývaných otočným prvkem). Slouží k regulaci ohně. Čím více vzduchu necháme procházet dovnitř, tím více (a rychleji) bude naložené palivo hořet. Teplota v topeništi bude vyšší. Při uzavření všech otvorů bude palivo hořet pomaleji, a tím se také teplota v topeništi sníží.